Menu Zavrieť

Ak chcete dostať jabĺčko či hrušku do fľaše, je najvyšší čas

Všade po svete sa ľudia chvália typickými špecifikami v oblasti potravinárskeho priemyslu. Niekde varia, konzervujú, servírujú či jedia to či ono jedlo tým či oným spôsobom. Medzi nepochybne veľmi zaujímavé a špecifické body gastronómie patrí degustácia alkoholu. Na Slovensku to možno nie dlhoročnou tradíciou, ale aj u nás môžeme v obchodom natrafiť na ovocné plody umiestnené priamo vo fľašiach ovocných destilátov.

Pokiaľ vám niekedy na um prišla myšlienka, pripraviť si takúto vychytanú fľašku v domácich podmienkach, vedzte, že najdôležitejší krok musíte urobiť už teraz – v máji. Práve v máji totiž nájdete plody jabĺk či hrušiek na stromoch v stave, v ktorom ich dokážete ešte stále prestrčiť cez hrdlo fľaše. Vyberajte a upevňujte s citom, tak aby jabĺčko malo reálnu šancu dorásť vo svojom vlastnom osobnom sklenníčku a prežiť v ňom celé leto. Dbajte o to, aby fľaša netlačila na tenký konárik, aby bol vo fľaši dostatok vzduchu a pozor tiež na správne vetranie.